• NameKlara Eriksson
  • Sexfemale
  • Variant namesfullständigt namn: Klara Anna Eriksson
  • Nationality/DatesSwedish, born 1972-12-27
  • PlacesPlace of birth: Torsby, Sweden
BiographyKlara Eriksson
-När jag driver en skål som jag först sågat ut ett mönster i känner jag mig lycklig.
- Vägen till den färdiga skålen som har oändligt många sågtag och hammarslag i sig är lång. När jag får lägga sista handen vid ytan med en grön scotch brite, sänder jag en tanke till alla husmödrar som stått och grovdiskat vid en diskbänk. Silvret ser fantastiskt ut!

Född: Torsby 1972
Bakgrund: MFA Konstfack, 2001. Stenebyskolan, Dals Långed. Hantverkets folkhögskola, Leksand. Lärling hos Kerstin Öhlin-Lejonklou och Sebastian Schildt.
Representerad: Nutida Svenskt Silver, Nationalmuseum.
Specialitet: Att deformera mönster genom drivning.
Medlem i LOD.

LOD är metallformgivning
Ung svensk metallformgivning med kvalitet. Unika föremål och enastående smycken. På Kungsholmen arbetar vi, sex metallformgivare, med att skapa fantastiska föremål i vår egen verkstad.
Butiken visar ett urval av våra arbeten som ständigt förnyas i samma takt som vårt arbete tar sig nya intressanta former.
LOD är metallformgivarna Erik Tidäng, Jenni Caldwell, Klara Eriksson, Pernilla Sylwan, Petronella Eriksson och Tobias Birgersson.
Butiken och verkstaden finns på Norra Agnegatan 40, på Kungsholmen i Stockholm.
När LOD bildades 1999 skapades grundförutsättningarna för en rik kreativ miljö. Mottot är att gruppen lyfter individen - att alltid sträva efter utveckling och förbättring, om det så gäller nya material eller en ny utställning.
Emellanåt presenterar vi större projekt, hela utställningar eller deltar på mässor. Vi ordnar även workshops med varierande teman och arbetar som gästlärare när tillfälle ges.
När vi har möjlighet tar vi emot lärlingar. Just nu har vi Karolin och Malin hos oss, två otroligt händiga tjejer som vi är glada att ha som hjälp och adepter.
Källa: www.lod.nu [2007-10-24][JNN]

Work